vineri, 16 februarie 2007

6. Diamante însângerate

Despre "Blood Diamond", film cu aspiraţii de Oscar.

Plus: aduce în lumina reflectoarelor o mică parte din realităţile crude ale Africii (3,7 milioane morţi în "diamond wars" din Angola, Congo şi Sierra Leone)
Minus: happy endingul tipic american. Bine, moare eroul principal, care e făt frumosul Di Caprio, dar Solomon îşi recuperează întreaga familie şi, pe deasupra, se aranjează şi cu ceva bănuţi pentru zile negre. Aah, cum era să uit de apoteoticul final în care se pregăteşte să ţină un discurs în faţa unei mult prea distinse audienţe, el, un fost pescar.
Plus: acţiunea decurge în viteză şi reuşeşte să ţină spectatorul lipit de ecran (monitor)
Minus: totuşi, uneori prea multă acţiune (explozii, urmăriri spectaculoase, poc-poc!)
Plus: actorii (Leonardo di Caprio, Djimon Hounsoun) joacă, în majoritatea timpului, bine, aproape 90% convingători în rolurile lor (mai puţin Connelly)
Minus: scenariul îi obligă să fie şi melodramatici sau să recite fraze ... cu audienţă, presupun, la un public american.
Linkuri de citit:
1,
Daa, m-am dumirit, trebuie să vorbim pe înţelesul lui "great american people". Mai introducem o scenă dură cu tăiatul mâinii, mai insinuăm o replică măreaţă în film, dar la sfârşit mergem toţi fericiţi acasă. Leo a murit dar ce lucruri măreţe a făcut. Şi, darling, oare nu găseşti un diamant roz ca ăla din film pentru mine? Ştii, s-ar potrivi de minune cu rochia Lophelia de la Givenchy (colecţia de primăvară-vară 2007).


Niciun comentariu: